søndag den 7. april 2013

Flytterod

Der sker ikke så meget på bloggen for tiden, og det er jeg rigtig ked af - men grunden til det er, at vi i torsdags fik vores ting! Det var en begivenhed vi har set frem til i lang tid.

Rasmus havde fri så vi kunne få klaret så meget som muligt, og han havde også taget fri i fredags for at få endnu mere på plads. På trods af to hele dage, så lignede der stadig noget der var løgn da vi nåede til lørdag, men det er trods alt også et helt hjem. Et helt hjem pakket i flyttekasser og pap, pakket i en container, sejlet om p den anden side af jorden, kørt ud til os, slæbt op i lejligheden og som så skal pakkes ud og hver ting skal finde et nyt hjem.

Vi havde stor hjælp fra både Katrine og Martin som har hjulpet med både børn, udpakning og handy-man skills! Vi havde ikke nået så meget hvis det ikke havde været for dem!

Jeg starter lige med nogle få 'før' billeder med vores spartanske hjem og de lejede møbler.


Vores hjem blev pakket i 137 enheder - en enhed er en kasse, et møbel, et billede eller lignende. En individuel ting i containeren. og der var 137 af dem - der var selvfølgelig nogle malerier som ikke fyldte så meget, men det er jo ikke vildt mange vi har. Og ud over malerierne, så var de mindste enheder en almindelig flyttekasse, og så varierede det ellers i størrelsen alt efter møblet. Der er kasser der er en flyttekasse, en rummeter og så var der kommoder, fjernsyn, sofa, lænestol og tremmeseng og så videre. 137 enheder. Det fylder en del.

Det hele var pakket af Alfa Moving i Danmark, og de virkede ret fornuftige da de pakkede det hele. Jeg fik dog lige en skræmmehistorie fra min søde veninde Christel som har haft en rigtig dårlig oplevelse med Alfa Moving for nyligt da hun og familien flyttede til Holland. Jeg var derfor noget nervøs for tilstanden af vores ting da de ankom, men der var heldigvis ingen grund til at være bekymret. Vores ting havde det fint, og de var pakket meget fint ind.

Vi tog lidt billeder af flytningen...

Da tingene blev pakket blev det hele registreret på en liste over enheder, og der var lidt stikord, både på enheden og på listen der fortalte hvad der var i enheden, og hvor den hører til. Jeg kopierede hele listen og skrev hvilket værelse jeg ville have hver enhed i, og så kunne flyttemændene ellers bare sige nummeret på enheden, så kunne jeg svare med det værelse de skulle stille den i. Det fungerede super godt og jeg var lidt stolt over mit system og forarbejde.

Da det hele var i lejligheden var det egentlig meningen at de skulle pakke alt ud - alle kasser tømmes for ting, og tingene skulle placeres på plane flader, og så skulle de tage pappet med. Vi valgte dog kun at få pakket møblerne ud og så ville vi selv pakke kasserne ud - så kan vi tage det i det tempo vi vil. vi kan så ringe når vi vil af med pappet, så kommer der en og henter det hele, og det er rart, for der er godt nok meget pap!

Det gik ret hurtigt og de var meget effektive. De satte filtpuder under alle møbler de pakkede ud, også selvom der var filtpuder under i forvejen, så satte de bare en henover. Lidt spøjst, men rart at vi ikke skal rundt og sætte filtdutter under alle vores ting.

Vi er idag, søndag, der hvor køkkenet er pakket ud, soveværelset er stort set færdigt, ungernes soveværelser er færdigt og kontoret er også klaret. Nu mangler der legetøjsværelset/gæsteværelset som stadig er proppet med kasser, og så er der en hel del i bomberummet... Ja, bomberummet. Det er lovpligtigt at bygge lejligheder med bomberum - alle bruger det dog som opbevaring eller som rum til maid'en.

Det var lige en opdatering fra Singapore - der kommer snart en igen hvor jeg viser lidt frem af vores hjem som det ser ud nu... Der er dog stadig lidt ting rundt omkring der savner et hjem...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar