onsdag den 19. juni 2013

Haze Days

Her lugter af lejrbål! Hele tiden. Eller det vil sige at det har der gjort de sidste tre dage. Det hedder Haze og det er en tåge der lægger sig over hele Singapore og så lugter her af lejrbål!

Det kommer af skovafbrænding i Indonesien og det er ikke særligt sundt. Det er heldigvis ikke så tit det sker, men når vinden blæser forkert kan det somme tider ske. Det er første gang i de snart fire måneder vi har været her at vi oplever det. Og så er det ekstra slemt denne gang. Ofte varer det kun en dag, men denne omgang er det værste i 16 år. 

Der bliver dikteret nogle grænser for hvor højt PSI tallet (Pollutant Standards Indexmå være i forhold til hvordan man skal forholde sig. I Singapore ligger PSI tallet omkring 170 lige nu, og et tal mellem 101 og 200 kaldes 'unhealthy' og man anbefaler at folk med hjerte/lungeproblemer, ældre og børn skal undgå at være ude for længe. 

PSI tallet går op og ned alt efter vinden og vejret. I morges var det omkring 70 og alle var glade for at det nok var ovre snart, men nu er det jo så oppe igen :( Så skal ungerne underholdes indenfor og man bliver træt af at være inde med aircondition og lukkede døre. 

Så lige nu bliver der krydset fingre for at det snart regner, men man kan godt nærke at sommeren er her, der er længere og længere mellem regnbygerne. 



2 kommentarer: